Чехія і Польща після м'ясного скандалу домовилися про скасування перевірок

Вівторок, 19 березня 2019, 14:00

Міністр сільського господарства Польщі Ян Кшиштоф Ардановський запевнив, що до 25 березня подасть детальний перелік усіх заходів щодо гарантування найвищих стандартів якості м'яса, і в цей день Чехія скасує надзвичайні перевірки, запроваджені після виявлення сальмонели у польській яловичині.

Про це пише PolskieRadio24.

Єврокомісар з питань безпеки харчових продуктів Витеніс Андрюкайтіс висловив задоволення зустріччю з міністрами сільського господарства Польщі та Чехії в Брюсселі, йдеться у повідомленні.

"Польський міністр і його команда представили детальну інформацію про вжиті і впроваджені заходи, підкресливши, що Польща також готує нові і жорсткіші правила, які збільшать штрафи для шахраїв", - заявила прес-секретар Європейської комісії Анка Падурару.

На початку лютого в Чеську Республіку та низку інших країн ввезли більше тонни яловичини, у якій знайшли сальмонелу. Більшість м’яса вдалося вилучити та знищити, але певну кількість встигли продати споживачам. 

Відтоді Чехія посилила перевірки ввезеного з Польщі м'яса. І хоча Комісія критикувала Чехію за контроль, який був непропорційним до загрози, вона очікувала, що Польща гарантує, що вона контролює ситуацію і забезпечує найвищі стандарти якості м'яса.

Скандал спалахнув через демонстрацію на польському телебаченні прихованої зйомки в бійні біля Острув-Мазовецької на північному сході Польщі. На відео показали, як корів, які нездужали навіть стояти, затягують з вантажних автомобілів на бійню.

Польська влада визнала, що ця яловичина потрапила до Фінляндії, Угорщини, Естонії, Румунії, Швеції, Франції, Іспанії, Литви, Португалії та Словаччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.