З угодою чи без: Brexit обійдеться Британії і ЄС в десятки мільярдів євро

Четвер, 21 березня 2019, 18:04

Через Brexit – станеться він з угодою чи без - європейці втратять десятки мільярдів євро доходів.

Про це свідчить дослідження німецького фонду Bertelsmann, повідомляє Politico.

"Жорсткий" Brexit – коли Британія вийде з ЄС без домовленої угоди - особливо сильно вдарить і по громадянах Євросоюзу, і по громадянах Британії. Він призведе до щорічних збитків у 57,3 млрд євро для Великої Британії і 40,4 млрд євро для інших 27 держав-членів Євросоюзу.

Петиція з вимогою скасувати Brexit набрала мільйон підписів

Лише одна Німеччина втратить щорічний дохід у 9,5 мільярда євро. Франція і Італія також не залишаться неушкодженими: дослідження прогнозує 8 і 6 мільярдів євро щорічних втрат доходу для двох країн відповідно.

"М'який" Brexit – вихід Британії з угодою - теж дорого обійдеться Європі, хоча і значно менше, ніж "жорсткий" Brexit. У Великій Британії втрати доходів в разі "м'якого" Brexit складуть 32 мільярди євро в рік, тоді як в інших країнах ЄС - 22 мільярди євро.

У Британії лишиться три варіанти, якщо депутати відхилять угоду про Brexit – глава МЗС

Напередодні прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей звинуватила депутатів у затримці Brexit і закликала їх прийняти угоду з ЄС, тому що люди "втомилися від боротьби і політичних ігор".

У Брюсселі сьогодні відбувається саміт лідерів ЄС, де вони повинні вирішити, чи погодяться на відтермінування дати Brexit.

Якщо дату Brexit не змінять, Британія повинна вийти з Євросоюзу 29 березня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.