Мей закликала парламент Британії визначитися з Brexit: люди втомилися від чвар

Четвер, 21 березня 2019, 07:58

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей звинуватила депутатів у затримці Brexit і закликала їх прийняти угоду з ЄС, тому що люди "втомилися від боротьби і політичних ігор".

Про це повідомляє ВВС.

"Ви втомилися від чвар, втомилися від політичних ігор і загадкових процедурних скандалів, втомилися від того, що парламентарії говорять ні про що, крім Brexit, коли у вас є реальна стурбованість з приводу шкіл наших дітей, нашої Національної служби охорони здоров'я, злочинності. Ви хочете, щоб цей етап процесу Brexit був завершений. Я згодна. Я на вашому боці", - сказала вона в своєму зверненні.

Прем'єр заявила, що "прийшов час депутатам вирішити", чи хочуть вони виходу з угодою, без угоди або ж вони вирішили взагалі не виходити. Останній варіант, за її словами, може завдати "непоправної шкоди суспільній довіри" до політиків.

"Поки що парламент зробив все можливе, щоб уникнути вибору", - сказала вона.

Юнкер: саміт ЄС цього тижня навряд чи ухвалить рішення відкласти Brexit

Мей також підкреслила, що вона не хоче продовжувати Brexit довше, ніж до 30 червня - незважаючи на заклики деяких членів парламенту.

Нагадаємо, президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що коротке відтермінування дати Brexit є можливим за умови, що британський парламент схвалить угоду про вихід з блоку наступного тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.