Прем'єр Британії проти скасування Brexit, хоча петиція про це набрала 2 млн підписів

П'ятниця, 22 березня 2019, 07:43

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що не згодна з ідеєю відкликати статтю 50 Лісабонського договору, що означатиме скасування Brexit.

Про це вона заявила після саміту ЄС у Брюсселі, повідомляє ВВС.

Мей прокоментувала петицію щодо відкликання статті 50, яка зібрала на сайті британського уряду понад два мільйони підписів.

Мей сказала, що люди проголосували за вихід і їхнє рішення буде поважатися. "Ми не говорили: "скажіть, що ви думаєте, і ми подумаємо про це". Ми сказали: ось голосування, яке ваше рішення, і ми його виконаємо", - сказала вона.

Прем'єр також заявила, що не вважає, що Британія повинна брати участь у виборах до Європарламенту, запланованих на 23-26 травня, сказавши, що "було б неправильно" просити британців взяти участь у голосуванні через три роки після того, як вони вирішили вийти з ЄС.

З угодою чи без: Brexit обійдеться Британії і ЄС в десятки мільярдів євро

Нагадаємо, ЄС погодився перенести вихід Британії на 22 травня, якщо британський парламент наступного тижня проголосує за угоду про Brexit.

Якщо ж Палата громад не зможе проголосувати або втретє відхилить угоду, Британія отримає час до 12 квітня, щоби обрати, як вона діятиме далі.

Детальніше про наявні варіанти читайте у статті "Відкладений жорсткий Brexit: як і коли Британія виходитиме зі складу ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.