Прем’єрка Британії може відмовитися від третього голосування за угоду про Brexit

Субота, 23 березня 2019, 12:09

Прем’єр-міністр Британії Тереза Мей дала зрозуміти, що може не винести на третє голосування угоду про Brexit, якщо у парламенті не набереться достатньої підтримки для неї.

Про це повідомляє BBC з посиланням на лист прем’єрки депутатам.

Якщо наступного тижня парламент схвалить угоду про Brexit, ЄС згоден відкласти дату виходу Британії з ЄС до 22 травня. Якщо ж ні – і за відсутності альтернативного плану – Британія вийде з ЄС 12 квітня.

У листі депутатам Мей зазначила, що зараз у них є чотири чітких варіанти вибору: схвалити її угоду, попросити про довше відтермінування виходу з ЄС, що означає участь у виборах до Європарламенту, відкликати статтю 50 Договору про ЄС, яка запустила процес Brexit, а також вийти з блоку без угоди.

Варто зазначити, що спікер Палати громад Джон Беркоу виключив повторне винесення угоди на голосування доки в неї не будуть внесені істотні зміни.

Brexit: британським депутатам радять не ходити по одному через можливі напади

Нагадаємо, ЄС погодився перенести вихід Британії на 22 травня, якщо британський парламент наступного тижня проголосує за угоду про Brexit.

Якщо ж Палата громад не зможе проголосувати або втретє відхилить угоду, Британія отримає час до 12 квітня, щоби обрати, як вона діятиме далі.

Детальніше про наявні варіанти читайте у статті "Відкладений жорсткий Brexit: як і коли Британія виходитиме зі складу ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: