Brexit: організатори заявляють про мільйон учасників ходи за другий референдум

Субота, 23 березня 2019, 17:33

Організатори акції з вимогою проведення другого референдуму щодо Brexit  заявили про те, що в ній бере участь мільйон людей.

Про це йдеться у Twitter кампанії People's Vote, яка є організатором ходи і демонстрації.

"За нашими оцінками, у сьогоднішній ході бере участь  мільйон дивовижних людей. Дякуємо всім, хто приїхав з усіх куточків Сполученого Королівства" - йдеться у повідомленні.

Зараз учасники акції перебувають на площі перед парламентом Британії, де перед ними вже виступили мер Лондона Садік Хан, перший міністр Шотландії Нікола Стерджен, та інші політики.

Окрім вимоги проведення другого референдуму натовп скандує гасла щодо відставки прем’єрки Терези Мей.

Повідомляється, що цього ж дня у Лондоні проводять свою акцію і прибічники Brexit.

Тим часом петиція на сайті британського парламенту щодо скасування виходу з ЄС набрала вже більше 4,3 мільйонів підписів. Це найбільша кількість підписів в історії існування сайту петицій – досі лідирувала петиція з закликом до другого референдуму щодо Brexit від 2016 року.

Нагадаємо, ЄС погодився перенести вихід Британії на 22 травня, якщо британський парламент наступного тижня проголосує за угоду про Brexit.

Якщо ж Палата громад не зможе проголосувати або втретє відхилить угоду, Британія отримає час до 12 квітня, щоби обрати, як вона діятиме далі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.