Британії загрожують нові вибори, якщо парламент візьме під контроль Brexit - міністр

Неділя, 24 березня 2019, 13:57

У Великій Британії можуть пройти дострокові парламентські вибори, якщо депутати вирішать взяти під контроль процес виходу країни з ЄС.

Про це заявив міністр з питань Brexit Стівен Барклай, повідомляє Reuters.

"Ризик загальних виборів зросте, тому що у вас потенційно може виникнути ситуація, коли парламент доручає виконавчій влади зробити щось, що суперечить тому, що було доручено", - сказав Барклай.

Міністр говорив про доручення парламенту, яким він уповноважив уряд провести процедуру виходу з ЄС згідно з результатами референдуму.

Британські ЗМІ сьогодні повідомили, що більшість міністрів уряду Великої Британії вимагають відставки прем'єр-міністра Терези Мей і хочуть замінити її віце-прем'єром Девідом Лідінгтоном.

Нагадаємо, ЄС погодився перенести вихід Британії на 22 травня, якщо британський парламент наступного тижня проголосує за угоду про Brexit.

Якщо ж Палата громад не зможе проголосувати або втретє відхилить угоду, Британія отримає час до 12 квітня, щоби обрати, як вона діятиме далі.

Детальніше про наявні варіанти читайте у статті "Відкладений жорсткий Brexit: як і коли Британія виходитиме зі складу ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.