Сім'я німецьких мільярдерів пожертвує $11 млн через нацистське минуле

Вівторок, 26 березня 2019, 14:57

Одна з найбагатших сімей Німеччини пожертвує на благодійність $11 мільйонів, дізнавшись про ступінь зв'язків їхньої родини з нацистським режимом.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Холдингова компанія JAB сім'ї Рейманн володіє контрольним пакетом акцій в декількох великих брендах, включаючи Panera Bread і Krispy Kreme Donuts.  Статки родини оцінюються в 33 мільярди євро.

У німецьких ЗМІ було опубліковано розслідування про Альберта Рейманна-старшого та Альберта Рейманна-молодшого та їхню компанію з виробництва промислових хімікатів у місті Людвігсхафен під час нацистської доби.

Розслідування показало, що під час Другої світової війни на фабриках сім'ї та приватних віллах експлуатували військовополонених французької та радянської армій.

Обидва чоловіки були антисемітами і прихильниками Адольфа Гітлера. Рейманн-старший пожертвував Гітлеру на воєнізовані сили СС ще в 1931 році.

Одного разу Рейманн-молодший поскаржився у листі до мера Людвігсхафену, що французькі військовополонені працювали недостатньо старанно.

Пітер Харф, представник сім'ї та керуючий партнер холдингової компанії JAB, підтвердив інформацію ЗМІ.

"Рейманн-старший та Рейманн-молодший були винні. Двоє бізнесменів померли, але насправді їхнє місце було у в'язниці", - сказав Харф.

Він додав, що три роки тому сім'я замовила своє власне розслідування нацистського минулого, і коли їм повідомили попередні результати, "всі втратили мову".

"Нам було соромно, всі були білі, як листи. Нема чого приховувати. Ці злочини огидні", - сказав він.

За словами Харфа, Рейманн-старший і Рейманн-молодший, які померли в 1954 і 1984 роках відповідно, не говорили про своє нацистське минуле.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.