Тисячі людей у Лондоні вимагають виходу Британії з ЄС

відео
П'ятниця, 29 березня 2019, 19:53

Тисячі прихильників виходу Великої Британії з ЄС зібралися біля парламенту у центрі Лондона, щоб протестувати проти відтермінування Brexit.

Фото і відео протестів поширюються у соцмережах, повідомляє "Європейська правда".

В акції протесту беруть участь відразу кілька організацій, які підтримують Brexit, а також євроскептична партія UKIP, яка була активним учасником кампанії за вихід з ЄС.

Рух транспорту навколо будівлі парламенту перекритий, учасники акції співають пісні і викрикують "Brexit now", вимагаючи сьогодні залишити ЄС, як це було заплановано два роки тому.

Телеканал Sky News повідомляє, що співробітники парламенту отримали повідомлення із закликом "залишити будівлю, якщо ви не маєте ділових причин бути тут", оскільки очікується значна активність протестувальників наступних кількох годин.

Журналіст ВВС повідомляє про значну присутність поліції на площі перед парламентом. Щодо демонстрантів, то серед них дуже багато незадоволених сьогоднішнім рішенням, вони вважають, що депутати їх зрадили.

Нагадаємо, Палата громад парламенту Великої Британії втретє проголосувала проти угоди про вихід з Євросоюзу, яку Тереза Мей узгодила з Брюсселем.

Президент Європейської ради Дональд Туск відразу після голосування у Лондоні вирішив скликати позачерговий саміт ЄС на 10 квітня.

Відповідно до рішення останнього саміту ЄС, якщо угода не затверджена, затримка Brexit буде короткою - до 12 квітня, і тоді Британія повинна буде оприлюднити свої наступні кроки або вийти без угоди.

Напередодні британський парламент відхилив вісім різних пропозицій щодо виходу країни з Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.