Британський парламент відхилив вісім альтернативних сценаріїв Brexit

Четвер, 28 березня 2019, 07:58

Британський парламент у середу ввечері відхилив вісім різних пропозицій щодо виходу країни з Євросоюзу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Вісім опцій, запропонованих та проголосованих протягом бурхливого дня в Вестмінстері, варіювалися від проведення другого референдуму до виходу з ЄС без угоди 12 квітня.

Голосування відбулося в той день, коли прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що готова піти у відставку, якщо парламент нарешті схвалить угоду, про яку вона домовилась з Брюсселем. Депутати вже двічі відхиляли угоду.

Очікується, що Мей зробить третю спробу винесту угоду з ЄС на голосування пізніше на цьому тижні на тлі новин про те, що деякі з її найбільших критиків в партії, в тому числі екс-міністр закордонних справ Борис Джонсон, тепер готові підтримати її.

Відкладений жорсткий Brexit: як і коли Британія виходитиме зі складу ЄС

Наразі голосування щодо угоди втретє під загрозою, оскільки спікер Палати громад, скориставшись правилом 1604 року, заявив про необхідність внесення змін до документу. У свою чергу будь-які зміни мають бути узгоджені з ЄС.

Лідери ЄС погодилися продовжити Brexit до 22 травня, за умови, що Палата громад схвалить угоду про вихід.

Якщо документ не буде затверджений, лідери ЄС погодилися на продовження до 12 квітня, вимагаючи від Лондона "визначити подальший напрямок до цієї дати".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.