Brexit: перед парламентом Британії закриють газони, витоптані журналістами

фото
Четвер, 11 квітня 2019, 12:04

В апараті парламенту Британії вирішили тимчасово демонтувати містечко для журналістів, які висвітлюють  Brexit, через витоптані газони біля парламентської будівлі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

В електронному листі, розісланому різноманітним ЗМІ цього тижня, йдеться про необхідність терміново вжити заходів для повторного засівання пошкоджених ділянок, збереження трави на менш пошкоджених ділянках і збереження клумб.

 

Як зазначає агентство, кількість телерадіокомпаній та інших медіа на зеленому майданчику перед парламентом є своєрідним барометром стану справ у державі: чим більше камер, тим більша драма.

В останні кілька місяців зелена зона була переповнена журналістами.

Нескінченні дебати у парламенті Британії щодо сценаріїв Brexit, спроби прем’єрки Терези Мей переконати депутатів ухвалити її угоду і три провалені голосування – все це висвітлювали сотні журналістів з усього світу, і зелені газони площею в чотири тенісних корти перетворилися на суміш бруду і витоптаної трави.

Втім, "перепочинок" для газонів обіцяє бути нетривалим – в апараті парламенту стверджують, що вже за тиждень доступ до зеленої зони відновлять, "якщо обставини це виправдовуватимуть".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.