Водомети і штурм парламенту: в Албанії не згасають антиурядові протести

фото
Неділя, 14 квітня 2019, 12:55

В Албанії поліція відповіла сльозогінним газом і водометом протестувальникам, які в суботу намагалися штурмувати будівлю парламенту.

Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на агентство Associated Press.

У суботу албанські опозиційні партії зібралися в Тирані, закликаючи до відставки соціалістичний уряд, і до проведення дострокових парламентських виборів в країні.

В Албанії прихильники опозиції намагалися прорватися до парламенту

Тисячі прихильників опозиції з усієї країни з'явилися на головному бульварі Тирани з антиурядовими плакатами і гаслами, кидаючи в поліцію файєри, петарди і інші предмети.

Протестувальники прорвали поліцейський кордон біля головного входу в будівлю уряду, але не намагалися зайти всередину. Поліція утримувалася від застосування сльозогінного газу у цій ситуації, проте використала його, коли демонстранти намагалися штурмувати будівлю парламенту.

 

Демонстранти понад дві години протестували перед парламентом, безперервно жбурляючи тверді предмети і петарди. Припаркований неподалік автомобіль підпалили. Поліція закликала людей зберігати спокій і численну кількість разів застосовувала сльозогінний газ.

Міністр внутрішніх справ Сандер Ллешай засудив напади на поліцію, заявивши, що п'ятеро поліцейських отримали поранення. Від сльозогінного газу також постраждали декілька демонстрантів і журналістів.

 

Правоцентристська опозиція, очолювана Демократичною партією, звинувачує уряд Соціалістичної партії прем'єр-міністра Еді Рами в корупції і зв'язках з організованою злочинністю. Уряд звинувачення заперечує.

В ході акцій протесту, які тривають з середини лютого, прихильники опозиції неодноразово намагалися проникнути в парламент або урядові будівлі. Поліція відповідала сльозогінним газом і водометами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.