Щорічну промову королеви Британії у парламенті можуть відкласти через Brexit - ЗМІ

Четвер, 18 квітня 2019, 14:07

Прем’єрка Британії Тереза Мей може відкласти на пізніший час щорічну промову королеви з нагоди відкриття сесії парламенту через те, що депутати досі не схвалили угоду про Brexit.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Guardian.

Очікувалося, що Мей призначить промову королеви, в якій викладена законодавча програма уряду, в найближчі тижні, оскільки вона оголосила про дворічну парламентську сесію у середині червня 2017 року.

Однак дехто в уряді вважає, що Мей може проігнорувати вимоги щодо програми нових законів, навіть якщо в парламенті закінчилися теми для обговорень, окрім Brexit, ситуація з яким перебуває у глухому куті.

В офісі прем’єра кажуть, що не зовсім справедливо стверджувати, що промова королеви буде відкладена, оскільки офіційної дати для її виголошення не встановлено.

Щороку королева виголошує у парламенті одну промову і в останні роки це відбувалося в травні чи червні.

Одна з причин затримки - це те, що Тереза Мей може не набрати необхідну кількість голосів у парламенті для узгодження свого варіанту виходу з Європейського Союзу, а саме цей варіант їй доведеться представити у промові королеви.

Парламент Британії вже тричі відхиляв урядовий варіант угоди про Brexit.

Нагадаємо, лідери ЄС на позачерговому саміті 10 квітня погодилися надати Британії "гнучке" відтермінування її виходу з блоку до 31 жовтня 2019 року.

Лідери ЄС також вирішили, якщо Британія не схвалить угоду до 22 травня і відмовиться від участі у виборах в Європарламент, її членство у блоці припиниться 31 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.