Консерватори хочуть відставки Терези Мей до кінця червня - ЗМІ

Вівторок, 23 квітня 2019, 10:33

Депутати Консервативної партії Великої Британії планують змусити прем’єр-міністра Терезу Мей подати у відставку до кінця червня.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Sky News.

Тереза Мей пообіцяла піти у відставку, як тільки вдасться затвердити угоду про Brexit, але все більше депутатів-консерваторів хочуть, щоб вона назвала точну дату відставки.

Вони вважають, що невизначеність із лідером партії погано вплине на результат виборів до Європарламенту у травні.

Консерватори не можуть провести голосування за вотум недовіри, оскільки таке вже відбулося у грудні 2018-го, а за правилами, подібне голосування проводиться лише раз на рік.

Партія Brexit – абсолютний лідер в Британії перед виборами до Європарламенту

Попри це, 18 депутатів, що складають так званий Комітет 1922, який керує справами Консервативної партії, проведе екстрене засідання, щоб обговорити заклики змінити правила партії і провести нове голосування.

Також очікується, що голова комітету Грем Брейді має намір офіційно заявити Терезі Мей, що вона повинна негайно піти у відставку.

Нагадаємо, лідери ЄС на позачерговому саміті 10 квітня погодилися надати Британії "гнучке" відтермінування її виходу з блоку до 31 жовтня 2019 року.

Лідери ЄС також вирішили, що якщо Британія не схвалить угоду до 22 травня і відмовиться від участі у виборах в Європарламент, її членство у блоці припиниться 31 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.