Партія Brexit – абсолютний лідер в Британії перед виборами до Європарламенту

Середа, 17 квітня 2019, 16:23

У Британії партія Brexit євроскептика Найджела Фараджа випереджає лейбористів та консерваторів перед виборами до Європейського парламенту наступного місяця.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентсво Reuters.

Партія Brexit набирає 27% підтримки і на п'ять процентних пунктів випереджає лейбористів, у яких  22%. За ними слідують консерватори з 15%, далі - Партія зелених з 10%. Про це свідчить опитування  YouGov для газети The Evening Standard.

Британія підготувала заміну санкціям ЄС проти РФ після Brexit

Велика Британія повинна була покинути Європейський союз 29 березня, але Brexit відклали до кінця жовтня, тому що парламент тричі відхилив угоду про вихід з ЄС. Альтернативу угоді, яку моглаб підтримати парламентська більшість, досі не представлено.

Про створення Партії Brexit Фарадж оголосив лише минулого тижня. Партія створена на знак протесту через те, що Британія не змогла вийти з ЄС вчасно.

Німецьке село готується стати географічним центром ЄС після Brexit

Вибори до Європейського парламенту повинні пройти з 23 по 26 травня.

Нагадаємо, лідери ЄС на позачерговому саміті 10 квітня погодилися надати Британії "гнучке" відтермінування її виходу з блоку до 31 жовтня 2019 року.

Лідери ЄС також вирішили, якщо Британія не схвалить угоду до 22 травня і відмовиться від участі у виборах в Європарламент, її членство у блоці припиниться 31 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.