"Консульство УкраїнЕ": у Хорватії додали нову помилку на табличці української установи

Вівторок, 23 квітня 2019, 21:35

У почесному консульстві України в Спліті, яке відкрили минулого року за участі представників Києва та Загреба, невдало "виправили" помилку на табличці.

Про це розповів "Європейській правді" колишній посол України у цій державі (2006-2009) Маркіян Лубківський.

Як повідомлялося раніше, у серпні 2018 року у хорватському місті Спліт відбулося відкриття почесного консульства України. У церемонії взяли участь хорватський прем'єр-міністр Андрей Пленкович, міністр оборони Хорватії, голови МВС та МЗС країни.

У Хорватії відкрили почесне консульство України - з помилкою у назві установи

З українського боку консульство відкривали перша леді України Марина Порошенко та міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Тоді ж з’ясувалося, що табличку установи виготовили із граматичною помилкою, написавши на ній  "Почесне консульство Україна в Хорватії". (при цьому хорватською мовою наша держава була названа без помилок, родовому відмінку: "України").

Цей курйоз став темою численних повідомлень медіа. Звучали запевнення, що помилку згодом виправлять.

 

Як з’ясувалося, табличку справді замінили, але знову – на помилкову. Тепер установа має назву "Почесне консульство Україне в Спліті".

"Помилку виправили. Молодці!", - пожартував з цього приводу Маркіян Лубківський.

Необхідно зазначити, що почесні консульства – це установи, які не є частиною дипломатичної служби України, а зазвичай організовуються та фінансуються бізнесменами держави перебування, які зацікавлені у розвитку двосторонніх відносин. Почесним консулом України у Спліті є Івіца Пірич.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.