Посол Британії подякувала Раді за поправки до закону про розмінування

Четвер, 25 квітня 2019, 15:15

Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф привітала ухвалення народними депутатами поправки до закону "Про протимінну діяльність в Україні" щодо удосконалення механізмів залучення фінансування заходів протимінної діяльності.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Вітаю та дякую Верховній раді за прийняття поправки до закону про розмінування, яка дозволяє донорам напряму підтримувати розмінування в Україні. Британія надалі допомагатиме з гуманітарним розмінуванням, яке рятує життя в Україні", - написала вона у своєму Twitter.

20 березня Гоф попередила, що всі міжнародні зусилля з гуманітарного розмінування в Україні під загрозою зриву, якщо Верховна рада оперативно не ухвалить поправки.

"Не перешкоджайте нам фінансувати гуманітарне розмінування!" - поскаржився тоді посол Канади в Україні Роман Ващук.

Норми дозволять операторам протимінної діяльності здійснювати залучення фінансових ресурсів безпосередньо від донорів. За таких умов кошти не підлягатимуть зарахуванню до спецфонду держбюджету, як це було передбачено раніше.

Від початку збройної агресії Росії на Донбасі внаслідок підриву на мінах загинуло 269 цивільних осіб, з них 27 дітей. На сьогодні близько 16 тис. кв. кілометрів у Луганській та Донецькій областях, зокрема й на тимчасово окупованих територіях, містять ділянки місцевості, що становлять мінну небезпеку для населення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: