Британія критикує ідею Ягланда змінити правила Ради Європи задля Росії

П'ятниця, 5 квітня 2019, 14:33

Постійний представник Великої Британії у Раді Європи Крістофер Івон розкритикував пропозицію генсека Ради Європи Турбйорна Ягланда змінити правила організації для повернення Росії у ПАРЄ.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Івон у цілому розкритикував звіт, назвавши його "гібридним".

"Великій Британії дуже подобається ідея "гібридного" звіту генерального секретаря… Ми погоджуємося з важливістю свободи преси, сучасного рабства та штучного інтелекту. Та є інші моменти, з якими ми не погоджуємося, хоча й поважаємо авторство генерального секретаря", - написав Івон у своєму Twitter.

Коментуючи 4 принципи, які Ягланд запропонував для вирішення проблеми неучасті російської делегації у роботі ПАРЄ, Івон написав:

Ягланд хоче перерозподілити повноваження у Раді Європи заради повернення Росії

"Ставка на збереження статусу-кво виглядає маловірогідною. Рада Європи повинна дотримуватись власного уставу. Він повинен бути керівним принципом", - зазначив британський представник.

Нагадаємо, Ягланд пропонує домовитись про чотири принципи, які б, за його словами, підкреслювали як права, так і обов’язки всіх держав членів РЄ. Зокрема, він пропонує, щоб повна участь в двох уставних органах РЄ – Комітеті міністрів та ПАРЄ – була не можливістю, а обов’язком країн-членів.

Також Ягланд хоче, щоб кожна країна-член мали однакові права на участь в органах РЄ.

Як відомо, зараз у Страсбурзі триває дискусія про те, що робити з Росією, яка перебуває під санкційним тиском у ПАРЄ та повністю зупинила сплату внесків до бюджету Ради Європи, вимагаючи повністю скасувати санкційний механізм. Внесок РФ становить приблизно 33 млн євро, або 7% від бюджету організації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: