В уряді Британії оптимістичні щодо переговорів з лейбористами про Brexit

Субота, 6 квітня 2019, 12:59

Британський міністр фінансів Філіп Хаммонд "оптимістичний" щодо того, що уряд прийде до "певної форми угоди" з Лейбористською партією для ухвалення угоди про Brexit.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Politico.

Хаммонд заявив, що переговори з Лейбористською партією щодо угоди про Brexit "тривають", додавши, що він очікує, що сторони обміняються "ще декількома текстами" в суботу.

Лейбористи в п'ятницю заявили про "розчаруваня, що уряд не запропонував реальних змін або компромісів".

Хаммонд також сказав, що "оптимістичний" щодо потенційних результатів спеціального саміту Раду ЄС наступного тижня.

Франція вважає передчасним розглядати подальшу затримку Brexit - ЗМІ

"Я розумію, що колегам з ЄС дещо набридло, що процес триває так довго. Але я дуже впевнений, що ми це зробимо", - сказав він.

ЄС вже погодився перенести початковий крайній термін з 29 березня на 12 квітня, щоб дати Терезі Мей більше часу для отримання підтримки від парламентаріїв для затвердження угоди. Британські депутати вже тричі відмовлялися від угоди з Брюсселем.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Британія не отримає жодних додаткових коротких відтермінувань Brexit, якщо її парламент не ратифікує угоду про вихід до 12 квітня.

У Британії є час до 12 квітня, щоб запропонувати план ЄС - який повинен бути прийнятий блоком - або країна вийде без угоди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.