Делегацію США на інавгурації Зеленського очолить міністр енергетики

Неділя, 19 травня 2019, 09:57

Адміністрація президента Сполучених Штатів відправляє на інавгурацію новообраного президента Володимира Зеленського делегацію на чолі з міністром енергетики Ріком Перрі.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив спецпредставник Держдепартаменту по Україні Курт Волкер.

"З нетерпінням чекаю можливості подякувати Петру Порошенка за тісну співпрацю між США і Україною, а також можливості працювати над поглибленням цієї співпраці з президентом Володимиром Зеленським", - написав Волкер в Twitter.

До Києва крім Перрі і Волкера приїдуть посол США в ЄС Гордон Сондланд, директор департаменту Європейських справ в Раді нацбезпеки США при президенті Олександр Відман, а також в.о. голови дипломатичної місії США в Україні Джозеф Пеннінгтон.

Раніше повідомлялося, що Європейський Союз на інавгурації Зеленського представлятиме віце-президент Європейської комісії Марош Шевчович.

Візит на інавгурацію Зеленського підтвердили п’ять президентів

 НАТО на інавгурації Зеленського буде представляти помічник генерального секретаря альянсу, посол Алехандро Алваргонзалес.

16 травня Верховна рада вирішила, що приведення до присяги новообраного президента Володимира Зеленського відбудеться 20 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.