У Бундестазі не дозволили ультраправому депутату відкрити офіс в РФ - ЗМІ

П'ятниця, 31 травня 2019, 16:59

Депутат німецької правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" Роббі Шлунд звернувся до керівництва Бундестагу з запитом про можливість відкриття персонального офісу в Росії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Spiegel.

Як член Німецько-російської парламентської групи він вважає важливими відносини між двома країнами. Тому з допомогою офісу він хотів підтримувати "відносини з офіційною російською владою", а також "громадськими організаціями та окремими особами".

Шлунд поінформував про свої плани директора Бундестагу Горста Ріссе в кінці квітня і запитав, чи є для них юридичні перешкоди.

У своїй відповіді Ріссе зазначив, що відкривати депутатські бюро дозволяється тільки там, де діє основний закон Німеччини. Крім того, він вказав, що підтримання зв'язків з іншими державами в Німеччині входить в зону компетенції федерального уряду.

У Бундестазі розслідують зв’язки ультраправого депутата з РФ

Водночас відкриття офісу - це "суто особиста справа" Шлунда, але, наголосив Ріссе, при цьому він не може виступати як депутат Бундестагу і використовувати німецький герб в оформленні своєї діяльності.

Шлунд, який одружений на росіянці, їздив у 2018 році в якості одного з семи спостерігачів "Альтернативи для Німеччини"  на президентські вибори в РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.