ПАРЄ не розкриватиме деталі зустрічі з російськими депутатами

Понеділок, 10 червня 2019, 17:51

У Парламентській асамблеї Ради Європи не оприлюднюватимуть заяву за результатами зустрічі у понеділок президента Асамблеї Ліліан Морі Паск'є з представниками Держдуми і Ради федерації Росії.

Про це власному кореспонденту "Укрінформу" у Страсбурзі повідомили у відділі комунікації ПАРЄ, передає "Європейська правда".

Після попередніх контактів президент Асамблеї Паск'є у понеділок мала зустрітися із представниками двох палат російського парламенту. У ПАРЄ підкреслили, що метою зустрічі є "продовження діалогу про відносини між Парламентською асамблеєю і російським парламентом".

Зазначається, що ця зустріч "особливо важлива після ухвалення регламентним комітетом Асамблеї проекту доповіді щодо процесу ухвалення рішень, який стосується повноважень та права голосу національних делегацій".

Як повідомляє російський портал "Дума ТВ", віцеспікер Держдуми РФ Пьотр Толстой назвав зустріч з керівництвом Парламентської асамблеї Ради Європи, яка пройшла в понеділок, 10 червня, інформативною.

Нагадаємо, регламентний комітет ПАРЄ схвалив резолюцію, яка може змінити правила організації щодо запровадження санкцій стосовно делегацій. Цей крок може призвести до повернення російської делегації у ПАРЄ.

Раніше українські правозахисники застерегли від схвалення цієї резолюції та безумовного повернення російської делегації до ПАРЄ, оскільки Росія повністю нехтує вимогами організації.

Читайте також: "Нуль обмежень для Росії: як та чому в ПАРЄ погодилися зняти санкції з агресора".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.