У Раді Європи закликали грузинську владу розслідувати сутички у Тбілісі

П'ятниця, 21 червня 2019, 14:03

Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович закликала грузинську владу провести оперетавне розслідування сутичок біля парламенту Грузії.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Я з глибоким занепокоєнням стежила за запеклим протистоянням між грузинською поліцією і демонстрантами в Тбілісі вчора ввечері у зв'язку з проведенням в грузинському парламенті сесії Міжпарламентської Асамблеї православ'я" - написала Міятович на своїй сторінці у Facebook.

Вона закликала всі сторони проявляти стриманість і вирішувати будь-які суперечки шляхом мирного діалогу.

"Я настійно закликаю грузинську владу провести оперативне та ефективне розслідування цих подій, з тим щоб забезпечити відповідальність за насильство і дати чіткі вказівки поліції, щоб операції з підтримання громадського порядку проводилися з належною повагою до прав людини" - заявила Міятович.

Як повідомлялося раніше, у Тбілісі в четвер розпочалися масові протести через скандал із російськими депутатами, що опинилися у парламенті. Один з росіян - депутат, що підтримує російську агресію, - опинився у кріслі спікера.

Опозиція висунула вимогу про відставку спікера, голів МЗС та прикордонної служби, а згодом спробувала взяти штурмом парламент.

Вночі поліція розігнала людей за допомогою сльозогінного газу, але згодом вони повернулися.

За даними МОЗ Грузії, у протестах постраждали 240 людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.