У Британії сперечаються про здатність Джонсона бути прем’єром після сварки з партнеркою

Понеділок, 24 червня 2019, 11:29

У Великій Британії йдуть дебати про придатність Бориса Джонсона бути наступним прем'єр-міністром після повідомлень про його гучну нічну сварку з подругою.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

У п'ятницю вранці сусіди Джонсона в південному Лондоні подзвонили в поліцію і повідомили про гучні крики і звуки ударів в будинку.

The Guardian повідомила, що чула, як партнер Джонсона Керрі Симондс каже колишньому меру Лондона "відчепися від мене" і "забирайся з мого дому". Джонсон досі розлучається зі своєю другою дружиною.

Джонсон відмовився відповідати на питання про інцидент, заявивши: "Я не думаю, що люди хочуть чути про подібні речі".

Замість цього він спробував зосередитися на своїй політиці, сказавши, що "нам потрібно виконати Brexit", і пообіцяв підготувати Британію до виходу з ЄС без угоди, якщо не вдасться домовитися з ЄС про нові умови.

Однак, реакцію Джонсона розкритикували навіть його колеги по Консервативній партії.

"Справа в тому, що був візит поліції. Ви не просто говорите "без коментарів". Це означає, що у вас може бути те, що ви не хочете розкривати", - сказав депутат Малкольм Ріфкінд.

Колишній міністр закордонних справ Алан Дункан сказав, що у Джонсона тепер "великий знак питання над головою", додавши, що Джонсон демонстрував "відсутність дисципліни" протягом усієї своєї кар'єри.

Опитування, проведені для газети "Mail on Sunday" до і після повідомлень про сварку, показали, що лідерство Джонсона над суперником Джеремі Хантом випарувалося серед усіх виборців і зменшується серед консерваторів.

У четвер опитування показало, що Джонсона вважають найкращим прем'єр-міністром 36% всіх виборців, в той час як Ханта підтримали 28%. Але вже в суботу він втратив лідерство: 32% підтримали Ханта і 29% Джонсона.

Серед консервативних виборців лідерство Джонсона впало з 55% до 45%, в той час як положення Ханта зросло з 28% до 34%.

Нагадаємо, Джонсон та Хант стали фіналістами виборів на посаду голови Консервативної партії і, відповідно, прем’єр-міністра.

Переможця обиратимуть голосуванням 160 тисяч членів Консервативної партії по всій Британії. Новий лідер партії буде оголошений в тиждень, який починається з 22 липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.