В Іспанії затримали офіцера ВПС Бразилії, який супроводжував президента і привіз 39 кг кокаїну

Четвер, 27 червня 2019, 14:08

Поліція Іспанії заарештувала офіцера ВПС Бразилії, який доставив три мішки з кокаїном на військовому літаку в Севілью за кілька годин до того, як президент Жаїр Болсонару повинен був зробити там зупинку.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

У заяві ВПС Бразилії йдеться, що льотчик був заарештований за підозрою в незаконному обігу наркотиків, і справа також розслідується військовою поліцією країни.

Джерело в іспанській поліції повідомило, що поліцейські виявили 39 кг наркотику в трьох предметах багажу, які вони перевірили у вівторок, поки літак чекав продовження польоту в Токіо.

Підозрюваний входив до групи супроводу Болсонару, який прямує в Японію на саміт G20. Льотчику було доручено залишитися в Іспанії і сісти на президентський літак на останньому етапі зворотного рейсу.

Кокаїн проти Путіна: чому Аргентина воює з Кремлем в історії з VIP-наркотрафіком

"Очевидно, що з огляду на кількість наркотиків, він не купив їх за рогом, правильно? Він працював як мул. Так би мовити, кваліфікований мул", - сказав віцепрезидент Бразилії Гамільтон Мурао.

За даними CNN, затриманим є 38-річний сержант Сільва Родрігес. Він знаходиться під арештом без права звільнення під заставу.

Болсонару написав в Twitter, що його проінформували про інцидент і він зажадав "негайного розслідування і суворого покарання" для злочинця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.