Зіткнення теплоходів у Будапешті: пошукові роботи відновилися

Понеділок, 3 червня 2019, 20:07

У понеділок у Будапешті відновилися пошукові роботи на місці зіткнення двох теплоходів на річці Дунай, в результаті якого загинули семеро людей і ще 21 вважаються зниклими безвісти. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на АР.

Прогулянковий катер "Русалка" затонув у середу ввечері в кількох метрах від опори моста Маргіт навпроти будівлі парламенту Угорщини. У нього врізався великий круїзний теплохід Viking Sigyn.

На борту човна перебували 35 осіб – 33 корейських туристи и двоє членів екіпажу. Семеро осіб загинули, ще сімох вдалося врятувати, 21 особа вважається зниклою безвісти.

Представник уряду Угорщини, відповідальний за координацію пошуково-рятувальних робіт, повідомив, що угорці та південнокорейці здійснюють спільний пошук, спрямований для віднаходження тіл, які можуть бути в обломках.

"Ми зробимо все, крім одного - вхід в обломки судна суворо заборонений", - сказав Янош Хайду. "Це абсолютно небезпечний для життя маневр, але щодо цього ми погоджуємося з нашими партнерами".

Незважаючи на кілька тестових занурень, що відбулися минулого тижня, швидка течія Дунаю, його високий рівень води у весняному періоді та майже нульова видимість під водою не дозволили дайверам дістатися до затонулого судна.

Хайду сказав, що величезний кран, здатний підняти 200 тонн, буде на місці події за декілька днів.

"Якщо умови покращаться, корейські водолази хотіли б оглянути корпус човна", - сказав військовий аташе в посольстві Південної Кореї в Будапешті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: