Путін відповів на "недружню" заяву глави МЗС Іспанії

Четвер, 6 червня 2019, 16:30

Президент Росії Владімір Путін закликав "зайнятися ділом" виконувача обов'язків глави МЗС Іспанії Жозепа Борреля, який нещодавно назвав Росію "старим ворогом".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Interfax.ru.

"Він, напевно, більше не міністр закордонних справ, а великий політичний діяч сучасності, в усякому разі, мабуть, хоче таким здаватися", - сказав лідер РФ, відповідаючи на запитання про інцидент з викликом посла Іспанії в МЗС РФ після заяви міністра. Там коментарі Борреля назвали "недружніми".

Путін про свою відсутність у Нормандії: я не весільний генерал

"Нехай ділом займеться ваш міністр закордонних справ, подумає про те, як вибудовувати відносини на благо наших країн і народів", - додав глава Кремля.

Боррель наприкінці травня заявив, що в світі "багато чого змінилося: наш союзник (США. - Ред.) нас не підтримує, наш старий ворог, Росія, знову дає про себе знати. Вона знову стає загрозою, а Китай виглядає як наш суперник. Тому так важливо, щоб європейці об'єднали свої сили", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що Боррель має шанси стати новим високим представником ЄС.

Боррель перейшов у статус в.о. міністра після парламентських виборів в Іспанії у квітні. Новий уряд наразі не затверджений.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: