Шредер звинуватив США у тиску на Данію через "Північний потік-2"

П'ятниця, 7 червня 2019, 10:35

Герхард Шредер, ексканцлер Німеччини та глава комітету акціонерів Nord Stream, заявив, що основною причиною затримки з будівництвом "Північного потоку-2" є тиск США на Данію.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посилання на агентство Reuters.

"Газпром" впевнений, що "Північний потік-2" буде збудовано цього року

Колишній канцлер Німеччини сказав, що американський газ дорожчий за російський і буде поганим вибором для Європи. Він додав: проведення виборів в Данії вселяє надію, що "Північний потік-2" буде завершено вчасно.

"Північний потік-2" - це проєкт, який може бути введений в експлуатацію в кінці року. Але є проблема, і це, очевидно, політика Данії. Це пов'язано з політичним тиском США (на Данію) і Україною", - сказав Шредер.

"Північний потік-2": у Данії заявили, що оцінка нового маршруту триватиме "кілька місяців"

Данія ще не вирішила, чи надавати дозвіл на будівництво газопроводу, що за планом має проходити через її територіальні води. Раніше міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен заявив, що російська агресія проти України зменшує шанси того, що Данія видасть відповідний дозвіл.

"Данія ставить під загрозу енергетичну безпеку Європи", - заявив Шредер.

Наприкінці травня міністр енергетики США Рік Перрі анонсував ухвалення законопроєкту про санкції проти компаній-учасниць проєкту "Північний потік-2" у "не дуже віддаленому майбутньому".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: