Храм Саграда Фамілія вперше за понад 130 років отримав ліцензію на будівництво

фото
П'ятниця, 7 червня 2019, 14:24

Міська рада Барселони видала ліцензію храму Святого Сімейства (Саграда Фамілія), щоб врегулювати ситуацію навколо його будівництва, яке просувається вже більше 130 років без відповідних дозволів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на El Mundo.

Врегулювання ситуації з ліцензією на будівництво стало результатом спільної роботи мерії Барселони і ради храму, які тісно співпрацювали протягом останніх двох років.

"Тепер це сталося: через 137 років у Саграда Фамілія є необхідна ліцензія на будівництво", - повідомили в міськраді Барселони.

 

Міська рада Барселони на чолі з Адою Колау і рада храму раніше досягли угоди, згідно з яким храм зобов'язався виплатити 36 мільйонів євро протягом десяти років для компенсації муніципальних витрат, пов'язаних з його діяльністю, а міська рада пообіцяла сприяти планам щодо впорядкування будівельних робіт.

Церква, яку спроєктував архітектор Антоніо Гауді, належить до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Роботи з її будівництва розпочалися у 1882 році і все ще тривають.

Бюджет собору на 2018 рік становить 80 млн євро, 50 млн з яких йде на роботи всередині храму. Щороку храм відвідують 4,5 млн туристів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: