Данія хоче регулювати пости блогерів з великою кількістю підписників

Середа, 10 липня 2019, 09:37

Данія замислилась над регулюванням публікацій інфлюенсерів, впливових користувачів соцмереж з великою кількістю підписників, після того, як зірка Instagram опублікувала пост про самогубство.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на BBC.

Публікацію в Instagram опублікувала Фі Лаорсен, у якої понад 336 000 підписників. Пост залишався в мережі протягом двох днів, перш ніж її сім'ї вдалося його видалити. Згодом сім'я підтвердила, що Лаорсен перебуває у лікарні та її стан поліпшується.

У Британії блогери погодилися попереджати про проплачені пости

Публікація Лаорсен в Instagram, яка зібрала понад 30 000 лайків і 8 000 коментарів, викликала в Данії дебати про те, як контролювати онлайн-контент впливових осіб.

Міністр у справах дітей та освіти Перніл Розенкранц-Тейл заявила, що уряд хоче, аби відомі особи несли  "редакційну відповідальність" за стандартами "старої преси".

"Коли людина досягає певної кількості підписників на сторінці,  вона повинна нести таку ж відповідальність, як редактор газети чи представник старих ЗМІ", - сказала вона.

"Так, наприклад ... Данські етичні стандарти щодо преси такі, що ви не пишете про самогубства або спроби самогубства, якщо це не стосується широкої публіки. Ми хочемо, щоб ці ж стандарти застосовувалися до соціальних мереж", - пояснила міністр.

Якщо інфлюенсер порушуватиме правила, його пости хочуть видаляти. Впливові люди з певною кількістю підписників також матимуть кількох адміністраторів профілю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: