Італія працює над скасуванням санкцій ЄС проти Росії – прем'єр

П'ятниця, 5 липня 2019, 08:51

Прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте після зустрічі з президентом РФ у Римі заявив, що Італія працює над  скасуванням європейських санкцій проти Росії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство ANSA.

"Ми вважаємо, що санкції не є самоціллю, ми вважаємо їх тимчасовим заходом. І Італія працює над створенням умов для подолання цього стану відносин між ЄС та Росією, який є поганим і для ЄС, і для Росії", - сказав Конте на спільній пресконференції з Путіним.

Путін попросив Італію допомогти зняти санкції і відновити відносини з ЄС

Він зазначив, що попри збереження санкцій відносини між двома країнами в "чудовому стані".

Конте також зазначив, що РФ може відігравати ключову роль у вирішенні регіональних конфліктів.

"Ми вважаємо, що Москва є неминучим гравцем для пошуку вирішення основних регіональних криз. Ми погодилися з президентом Путіним, що ці рішення повинні бути політичними, аби бути стійкими", - додав він.

Українці в Римі влаштували мітинг проти візиту Путіна

Говорячи про війну на Сході України, Путін сказав, що уся відповідальність за вирішення конфлікту лежить на Україні. Цю заяву Конте м’яко заперечив.

"Коли президент Путін, мій друг Владімір, каже, що не все залежить від Росії, він надто скромний. Правда в тому, що Росія може зіграти важливу роль у вирішенні цієї суперечки", - сказав він.

Путін також заявив, що він сподівається на допомогу Італії у відновленні повноцінних відносин між Європейським Союзом і Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.