Українці в Римі влаштували мітинг проти візиту Путіна

фото
Четвер, 4 липня 2019, 18:33

У Римі громада українців виступила проти офіційного візиту російського президента Владіміра Путіна до італійської столиці.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на "Радіо Свобода".

"Зупинимо путінську агресію в Україні" – під таким гаслом відбулася маніфестація українців в історичному центрі Риму, на площі Бокка делла Веріта. Півсотні представників спільноти вигукували гасла: Putin go home; "Путін, руки геть від України!".

 

"Диктатор, який окупував частину незалежної держави, не гідний такого прийому на високому рівні, як йому влаштовує Італія. Виглядає, в Італії забули, що в Європі триває війна, а її ініціатором є саме Путін", – наголосив під час виступу учасник акції Олесь Городецький.

 

Російський президент 4 липня перебуває в Римі з офіційним візитом. У Ватикані він провів свою третю зустріч із папою Римським Франциском, на яку на годину запізнився.

Після зустрічі з Франциском він їде до президента Італії Серджо Маттарелли, а потім проведе переговори з прем’єр-міністром Джузеппе Конте.

Із нагоди приїзду російського президента цього разу в Римі вдалися до небувалих заходів безпеки на землі і в повітрі: обмежили рух транспорту в центральному кварталі на понад 50 вулиць, де також заборонено проведення будь-яких маніфестацій. 

Акція українців відбулася біля історичного центру у відомому туристичному місці, на площі Бокка делла Веріта, що не увійшла до списку закритої зони.

Російський президент пересувається в Римі на власному броньованому лімузині Aurus Senat. Уздовж маршруту кортежу розміщена велика кількість співробітників правоохоронних органів, снайперів і патрулів із підтримкою антитерористичних підрозділів.

Це друга зустріч Путіна з Папою Римським за останні чотири роки, попередня була 10 червня 2015 року. На неї Путін також запізнився на годину, пояснивши затримку пробками в Мілані та Римі і "тривалими переговорами" з прем'єром Італії.

Наступного дня після зустрічі з Путіним Франциск проведе переговори з керівниками Української греко-католицької церкви для обговорення ситуації в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: