Зеленський запропонував новий формат переговорів з Путіним

Понеділок, 8 липня 2019, 13:06

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи телеміст з РФ, заявив, що треба говорити напряму з президентом країни-агресора Владіміром Путіним, та що він готовий до такої розмови у Мінську за участі лідерів Німеччини, Франції, Великої Британії та США.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у зверненні президента, опублікованому на Facebook.

"Хочу звернутися до президента РФ Володимира Путіна. Треба поговорити? Треба. Давайте. Обговоримо, чий Крим, і кого там немає на Донбасі"? - заявив Зеленський.

Зеленський розповів Волкеру про небажання РФ врегулювати конфлікт на Донбасі

Він зазначив, що у переговорах повинні брати участь не тільки лідери країн "нормандського формату", але також Британії та США. 

"Компанію для розмови пропоную наступну: я, ви, президент США Дональд Трамп, прем'єр Великої Британії Тереза Мей, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон. Місце? Думаю, Олександр Григорович Лукашенко з задоволенням прийме нас з вами в Мінську", - сказав він.

Мей вимагає від Путіна звільнення полонених моряків і деескалації на Донбасі

"Ми не змінюємо і не відмовляємося ні від яких дипломатичних форматів. Ми пропонуємо поговорити. Адже треба ж поговорити, правда?", - завершив президент.

У Кремлі заявили, що мають уважно ознайомитися з пропозицією Зеленського, оскільки така зустріч - абсолютно новий формат російсько-українських переговорів, передає "Интерфакс". 

"Справа в тому, що США не є учасниками Нормандського процесу, і як бути з Мінськими домовленостями, під якими стоять підписи учасників Нормандського процесу, але не стоять підписи ніяких представників США", - заявив речник президента РФ Дмітрій Пєсков.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.