Віцепрем'єрка з євроінтеграції: Гройсман викреслив мене зі списку учасників саміту

Понеділок, 8 липня 2019, 15:07

Віцепрем'єрка з євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, яку в понеділок не пустили на саміт Україна-ЄС, звинуватила прем’єра Гройсмана у тому, що він викреслив її з-поміж учасників зустрічі.

Про це повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Віцепрем’єрку з євроінтеграції не пустили на саміт Україна-ЄС

"Прем’єр ухвалив рішення виключити мене з делегації, бо у попередніх списках я була, а команда нового президента стала заручником тих інтриг, які веде очільник уряду", - заявила журналістам Климпуш-Цинцадзе.

Очільниці урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції на саміті також немає.

"Там відсутні ті представники уряду, хто опікувався тематикою євроінтеграції та знається на питаннях, які там обговорюються", - додала Климпуш-Цинцадзе.

Туск: В Брюсселі на мене дивились як на проукраїнського маніяка

Нагадаємо, за інформацією "ЄвроПравди", Климпуш-Цинцадзе не подали у переліку учасників зустрічі попри те, що саме вона відповідає за цю тематику, і Євросоюз очікував її участі.

На запитання журналістів, як відреагувала європейська сторона на її неучасть у саміті, Климпуш-Цинцадзе відповіла: "Я бачила здивоване обличчя Гана (єврокомісар питань розширення та політики добросусідства – ЄП), але що поробиш, делегації вже зайшли", - сказала віцепрем'єрка.

Про очікування від саміту читайте у статті: "Останній саміт команди Порошенка: чого чекати від переговорів Зеленського з лідерами ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.