У ЄС вітають підписання контракту між "Нафтогазом" і "Газпромом"

Вівторок, 31 грудня 2019, 10:47

Віцепрезидент Єврокомісії Марош Шефчович привітав підписання контракту на транзит газу з використанням української газотранспортної системи між "Нафтогазом України" і російським "Газпромом".

Про це повідомляє "Європейська правда".

30 грудня виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко повідомив, що українська компанія і підписала з "Газпромом" контракт на транзит газу з використанням української газотранспортної системи за принципом "качай або плати" на 5 років. 

"Високо ціную всю важку роботу і зусилля. Погоджена минулого тижня політична угода між Україною, Росією і Європейською комісією, що забезпечить постійний потік газу в Європу з 1 січня 2020 року, підписана і скріплена печаткою", – заявив Шефчович напередодні у своєму Twitter.

Україна і Молдова уклали угоду про постачання газу, залишились Словаччина і РФ

Віцепрезидент Єврокомісії зазначив, що з досягненням міжоператорської угоди між Україною і Словаччиною "усі складові для транзиту газу через український маршрут тепер на місці".

"Чудова новина для енергетичної безпеки Європи", - підкреслив він.

Нагадаємо, 20 грудня представники України, РФ, ЄС та компаній "Оператор ГТС України", "Нафтогаз" та "Газпром" попередньо домовилися про збереження транзиту, а українська компанія відмовилася від інших позовів проти "Газпрому".

30 грудня Вітренко повідомив, що НАК "Нафтогаз" та ПАТ "Газпром" домовились про відкликання та врегулювання судових спорів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: