Глава МЗС Польщі проти зняття санкцій з РФ без виконання умов

Понеділок, 3 лютого 2020, 11:28

Польща буде прихильна збереженню європейських санкцій проти Росії, поки Москва не виконає необхідні умови для їх скасування.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович в інтерв'ю польському агентству РАР.

"Ми вважаємо, що Росія повинна повернутися на шлях дотримання норм міжнародного права. Ми критично ставимося до політики, яка передбачає повернення до співпраці з Росією без виконання цієї умови", - сказав Чапутович.

Міністр також зазначив, що Польща не планує входити в "нормандський формат" переговорів із врегулювання ситуації на Донбасі.

"Польща не прагне входити в цю формулу. Відповідальність за це несуть країни-учасниці: Франція, Німеччина, Росія і Україна. Поки президент України говорить, що в цій формулі можна щось отримати, у нього є і наша підтримка. Ми хотіли б, щоб Україна досягла своїх цілей - миру, суверенітету, територіальної цілісності, і ми будемо продовжувати підтримувати її", - сказав міністр.

До Варшави з офіційним візитом сьогодні прибуде президент Франції Еммануель Макрон, який серед іншого планує підняти питання ситуації на Донбасі і роботи "нормандського формату".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.