В Німеччині заборонили їздити у відпустку, зачиняють більшість магазинів

Понеділок, 16 березня 2020, 20:25

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель оголосила про радикальні заходи для боротьби з коронавірусом – в країні зачиняються більшість магазинів, крім продуктових, а німцям забороняють поїздки у відпустку.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Deutsche Welle.

За словами Меркель, найбільш ефективним засобом боротьби з коронавірусом є збільшення дистанції між людьми, тому, за її словами, слід скоротити соціальні контакти, але також "зберегти економічне життя наскільки це можливо".

Баварія оголосила себе зоною катастрофи через коронавірус

Продуктові магазини, автозаправні станції, банки і аптеки залишаться відкритими, в той час як другорядні магазини будуть закриті.

Ресторани будуть зачинені з шостої ранку до шостої вечора, але столики у них повинні бути розставлені на безпечній дистанції.

Бари, клуби, театри, зоопарки, громадські басейни, дитячі майданчики та борделі повинні закритися.

Крім того, німці не повинні їздити у відпустки за кордон чи в інші регіони в межах країни.

"Ми маємо справу з чимось унікальним. Що більше кожна людина буде дотримуватись цих обмежень, то  швидше ми зможемо пройти цю фазу", - сказала Меркель.

Вона зазначила, що уряд намагатиметься мінімізувати економічний вплив цих заходів. За її словами, група держав з розвиненою економікою G7  погодилася співпрацювати на цьому напрямку.

Читайте також: Операція "евакуація": як повертають українських туристів з-за кордону в епоху коронавірусу. LIVE 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.