У передмісті Амстердама починається процес у справі про збиття MH17

Понеділок, 9 березня 2020, 09:45

У понеділок у судовому комплексі Схіпхола, що розташований поблизу аеропорту Амстердама, почнуться перші слухання про збиття Боїнга-777 Малайзійських авіаліній.

Про це повідомляє зі Схіпхола кореспондент "Європейської правди".

Підсудними є троє росіян та один українець, яких суд вважає причетними до завезення з РФ в Україну "Бука", який збив авіалайнер, а також до його евакуації назад в Росію.

Один з росіян, підполковник запасу російських Повітряно-десантних військ Олег Пулатов, буде представлений на суді командою з двох нідерландських і одного російського захисника.

"Є два звинувачення. Перше – це вбивство всіх людей на борту MH17. Друге – вчинення дій, що призвели до катастрофи лайнера. Суд, якщо підтвердить звинувачення, має встановити, хто був причетний до цього, хто брав участь", - розповіла журналістам Мерайє Кнайф, суддя-речник суду, у якому будуть відбуватися слухання.

Родичі загиблих вважають, що цей процес та вирок у ньому дозволить притягнути до відповідальності представників російської політичної та військової еліти, причетних до збиття авіалайнера.

Детальніше про процес читайте в статті "За два кроки від Гааги: чого чекати від першого суду про збитий Боїнг MH17"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.