Віцепрем'єр Польщі пішов у відставку через незгоду з проведенням виборів під час епідемії

Понеділок, 6 квітня 2020, 14:04

Заступник прем'єр-міністра Польщі і міністр науки Ярослав Говін оголосив, що йде у відставку через незгоду з наміром влади проводити вибори, попри пандемію коронавірусу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на TVN24.

Говін заявив, що президентські вибори 10 травня не можуть відбутися. Він оголосив, що не підтримає законопроєкт про заочне голосування на президентських виборах.

Відповідний проєкт був представлений минулого тижня, і відповідно до нього на президентських виборах всі виборці матимуть право голосувати поштою.

Польща, яка схожа на Україну у протидії коронавірусу, чекає на пік епідемії у травні-червні

Депутати правлячої партії "Право і справедливість" також представили поправки до проєкту, в яких передбачається, що на президентських виборах, намічених на 10 травня, заочне голосування буде єдиним способом проголосувати. Те ж рішення буде застосовуватися в другому турі виборів.

Говін оголосив у понеділок, що сьогодні буде представлений проєкт конституційної поправки з підписами PiS, включаючи підписи Ярослава Качиньського і прем'єр-міністра Матеуша Моравецького.

Проєкт передбачає семирічний термін повноважень президента без можливості переобрання і водночас продовжує термін повноважень нинішнього президента на два роки. Опозиція виступила проти цих пропозицій.

Як повідомлялося, понад половина поляків не підтримують ідею партії влади щодо голосування поштою на виборах президента.

Читайте також: Всупереч епідемії: чому Польща не хоче переносити президентські вибори

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: