Німеччина не погоджується на спільний борг для ЄС у зв’язку з пандемією

Четвер, 9 квітня 2020, 19:11

Німеччина не погоджується з ідеєю спільного боргу для країн-членів ЄС – так званих "коронаоблігацій" – задля подолання наслідків пандемії коронавірусу.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters, про це заявила федеральний канцлер Ангела Меркель.

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель оголосила, що Німеччина не погоджується з ідеєю спільного боргу для країн-членів ЄС – так званих "коронаоблігацій" –  для допомоги країнам, які найбільше постраждали від пандемії коронавірусу.

Вірус як виклик єдності: якою буде антикризова стратегія ЄС

"Я мала тривалу розмову з прем’єр-міністром Італії Джузеппе Конте, і ми дійшли згоди, що зараз Європа, яка переживає чи не найважчі часи, дуже потребує солідарності.

Німеччина готова проявити цю солідарність – наш добробут залежить від добробуту Європи. Проте у нас різні погляди щодо того, які інструменти мають бути застосовані для цього. Я не вважаю, що ми повинні мати спільний борг у зв’язку з ситуацією у нашому політичному об’єднанні, тому ми відкидаємо цю ідею", - розповіла вона під час пресконференції.

"Водночас, є багато інших способів проявити солідарність, і я вірю, що ми знайдемо рішення", - додала Ангела Меркель.

68% німців «за» допомогу ЄС країнам, які найбільше постраждали від коронавірусу

Раніше прем’єр Італії Джузеппе Конте заявив, що Європейський Союз ризикує провалитись як проєкт через коронавірусну кризу, якщо не зможе забезпечити підтримку найбільш постраждалим країнам.

Нагадаємо, Італія і деякі інші країни ЄС намагаються підштовхнути більш економних членів блоку до випуску так званих "коронаоблігацій" - спільного боргу, який всі країни ЄС допомогли б погасити.

Найбільш незгодні з такою ідеєю Нідерланди, Німеччина та Фінляндія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: