Лукашенко вирішив не скасовувати парад на 9 травня в Білорусі попри коронавірус

Неділя, 3 травня 2020, 14:11

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не скасовуватиме військовий парад 9 травня на честь 75-річчя Перемоги через пандемію коронавірусу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Белта.

"Повинен сказати, що ми не можемо скасувати парад. Просто не можемо. Я довго над цим думав. Звичайно, це емоційна, глибоко ідеологічна річ...І подумайте, що скажуть люди. Може, не відразу, через день, через два після цього, - скажуть, що злякалися", - сказав Лукашенко.

Білорусь попросила ЄС про допомогу через коронавірус

При цьому Лукашенко попередив організаторів, що якщо буде прийнято цю пропозицію, то "нікого тягти на цей захід не треба".

"Не хочуть люди, бояться, бережуть здоров'я - ми це зрозуміємо. Досить сьогодні бажаючих - тисячі і тисячі людей хочуть, щоб цей захід пройшов", - заявив він.

За словами Лукашенка, в Білорусі вдається стримувати захворюваність в цілому. "На сьогодні вдається стримувати захворюваність в цілому. Що стосується інфекційних захворювань, то ми йдемо чітко в тому прогнозі, який був два місяці тому повідомлений мені", - сказав він.

Станом на 3 травня в Білорусі зареєстровано 16 705 осіб з позитивним тестом на COVID-19, що становить 8,1% від кількості проведених тестів. Всього виконано 204 239 тестів.

Одужали і виписані 3196 пацієнтів. За весь період поширення інфекції на території країни померли 99 пацієнтів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.