Угоду про ракетні катери Британія і Україна підписали на борту авіаносця

Четвер, 8 жовтня 2020, 09:42

Меморандум, що передбачає переоснащення Військово-морських сил ЗСУ, Велика Британія і Україна підписали на борту британського авіаносця.

Про це йдеться у статті "Морський захист від РФ: чому угода про британські ракетні катери така важлива для України".

Президент Володимир Зеленський 7 жовтня відвідав базу Королівських ВМС у місті Портсмут, а потім побував на борту авіаносця Prince of Wales – одного з двох найбільших у британському флоті.

У його присутності на борту підписали Меморандум про посилення співпраці між Україною та Британією у військовій і військово-технічній сферах.

Документ передбачає залучення фінансування Британського експортно-кредитного агентства у розмірі 1,25 млрд фунтів стерлінгів.

За даними "Європейської правди",  домовленість передбачає переоснащення українських Збройних сил сучасними ракетними катерами, які сумісні зі стандартами НАТО і будуть здатні закрити потребу у кораблях такого класу в Чорному та Азовському морях.

Україна – не єдина держава, що оснащує ВМС британськими ракетними катерами такого типу. Греція використовує катери проєкту Super Vita, що так само були побудовані грецьким виробником за британською ліцензією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.