Суд в Австрії зняв заборону на носіння хіджабу в початковій школі

Субота, 12 грудня 2020, 14:32

Конституційний суд Австрії скасував закон, який забороняє мусульманським дітям молодшого шкільного віку покривати голову. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

У рішенні суду сказано, що закон спрямований проти ісламських хустинок та порушує право на свободу віросповідання. Суд заявив, що закон може призвести до маргіналізації мусульманських дівчаток.

В Австрії запропонували заборонити носіння хіджабів дівчатам до 10 років

Суд також відхилив аргумент уряду про те, що заборона може захистити дівчаток від соціального тиску з боку однокласників.

У рішенні сказано, що в разі потреби держава повинна розробити закон для кращого запобігання знущанню за ознакою статі чи релігії.

Закон, що почав діяти в минулому році, не забороняє носіння мусульманських хусток прямо. Але він забороняє носіння "релігійного одягу, пов'язаного з покриттям голови", для дітей до 10 років. 

Закон був прийнятий під час попереднього коаліційного уряду, в якому консервативна Народна партія співпрацювала з ультраправою Партією свободи.

Спільнота ісламського віросповідання Австрії, яке представляє мусульман країни і звернулося з позовом до суду, привітала це рішення

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: