Посли G7 наполягають на реформі безпекового сектора України

Четвер, 28 січня 2021, 10:10

Напередодні голосування щодо реформи СБУ посли країн "Групи семи" заявили про важливість реформи сфери безпеки України за міжнародними стандартами. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це вони заявили на зустрічі з віцепрем’єркою Ольгою Стефанішиною.

"Посли G7 зустрілися з Ольгою Стефанішиною для загальної й позитивної дискусії про плани України щодо реформ на 2021 рік. Вони підкреслили важливість реформи сфери безпеки за міжнародними стандартами і привітали заклик президента Зеленського поважати міжнародні зобов'язання у законодавстві про держзакупівлі", - йдеться у повідомленні акаунту в Twitter британського головування у групі підтримки послів G7 у Києві. 

Нагадаємо, Верховна рада вперше дійшла до розгляду законопроєкту №3196-д, який має радикально змінити СБУ, 18 грудня, але  не змогла ухвалити рішення через нестачу голосів.

Розгляд законопроєкту відтак перенесли на січень.

Рада планує розглянути законопроєкт про реформу СБУ в січні

"Європейська правда" детально висвітлювала заплановану реформу. Навесні ми розповіли, як експерти Міжнародної дорадчої групи (до якої входять представники НАТО, ЄС та США) розкритикували перший проєкт реформи.

Пізніше ми дізналися про оцінки щодо оновленого законопроєкту, і ті виявилися обережно позитивними з боку західних експертів та значно критичнішими з боку самої СБУ.

Детальніше про реформу читайте у статті - Реформа попри опір: як та всупереч чому має змінитися Служба безпеки України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.