Україна та Румунія проведуть спільні навчання Riverine-2021

П'ятниця, 30 квітня 2021, 14:50

В Одеській області восени відбудуться спільні українсько-румунські навчання Riverine-2021 за участі Військово-морських сил та прикордонників двох країн.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу Міноборони.

"В Одесі відбулася конференція з планування українсько-румунського навчання Riverine-2021. Це вже четверте поспіль навчання між ВМС ЗС України та ВМС Румунії, яке відбудеться восени цього року", - ідеться у повідомленні.

Головна ідея навчання ‒ зміцнення регіональної безпеки, покращення рівня взаємодії і сумісності країн-учасниць.

До навчання від української сторони залучатимуться група малих броньованих артилерійських катерів, рейдовий тральщик, десантний корабель або катер, підрозділ морської піхоти, а також морська авіація ВМС України. Від румунської сторони – броньовані та патрульні катери, рейдові тральщики, а також піхотний підрозділ та вертоліт Puma Naval.

Також у навчанні візьмуть участь підрозділи Морської охорони Державної прикордонної служби України та Прикордонної поліції Румунії.

Процес планування, управління об’єднаними корабельно-катерними тактичними групами і відпрацювання завдань здійснюватимуться, як і раніше, відповідно до стандартів і процедур НАТО, йшлося на конференції.

Планується, що військові моряки проведуть тренування з бойового тралення окремих ділянок акваторії Дунаю, відбиття повітряного нападу противника, здійснюватимуть контроль за цивільним судноплавством у районах оперативної відповідальності, відпрацюють елементи тактичного маневрування з урахуванням особливостей навігації на судноплавній річці, патрулюватимуть водні шляхи, тренуватимуться в організації зв’язку та взаємодіятимуть з літальними апаратами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.