Віцеспікера польського Сенату не пустили в Росію

Четвер, 12 серпня 2021, 19:31

Віцеспікер Сенату Польщі Богдан Борусевич повідомив, що не полетить на похорон російського дисидента Сергєя Ковальова, оскільки йому відмовили у праві в’їзду на територію Російської Федерації. 

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Польське радіо",  політик мав представляти на похороні Сенат Польщі.

Під час брифінгу для преси він додав, що це сталося не вперше.

Росія не дозволила в’їзд Борусевичу у 2015 році, коли він мав прибути до Москви, щоб взяти участь у похороні російського опозиціонера Бoриса Нємцова.

Представник російського посольства у Варшаві підтвердив Борусевичу, що заборона на в’їзд до Росії була введена щодо нього у 2015 році.

Тепер же Борусевич зазначив, що таке рішення стало для нього несподіванкою.  

Коментуючи відмову у в'їзді в Росію, Борусевич сказав, що "виникає питання, чи російська влада, як і раніше, бореться проти тих, хто був її противником, але вже покинув цей світ і мертвий?"

Російський дисидент і правозахисник Сергєй Ковальов помер 9 серпня у віці 91 року. Його тричі номінували на здобуття Нобелівської премії миру. Ковальов наголошував на необхідності розслідування та засудження Катинського злочину. 2009 року він отримав Хрест Великого ордену заслуги Республіки Польща.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: