В Італії єпархії довелось вибачитись за слова про неіснуючого Санта-Клауса

Субота, 11 грудня 2021, 15:31

Римо-католицька єпархія на Сицилії публічно вибачилася перед обуреними батьками після того, як її єпископ сказав групі дітей, що Санта-Клауса не існує.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в публікації агентства Associated Press.

У пості на Facebook та в коментарях у п’ятницю єпархія комуни Ното наполягала на тому, що єпископ Антоніо Стальяно не мав на меті зруйнувати дитячі мрії за два тижні до Різдва.

Директор з комунікацій єпархії, преподобний Алессандро Паоліно сказав, що Стальяно намагався підкреслити справжнє значення Різдва та історію святого Миколая, який дарував подарунки бідним і був переслідуваний римським імператором.

"Перш за все, від імені єпископа я висловлюю свій жаль через цю заяву, яка викликала розчарування у маленьких, і хочу уточнити, що наміри монсеньйора Стальяно були зовсім іншими", – написав Паоліно на єпархіальній сторінці у Facebook.

Італійські новини цитують слова Стальяно під час недавнього релігійного фестивалю, що Санти не існує, а його червоний костюм створила компанія Coca-Cola для реклами.

Паоліно зазначив, що церква не хотіла руйнувати мрії дітей, а натомість повинна черпати з них хороші приклади, які є позитивними для життя.

"Отже Санта-Клаус – це ефективний образ, який передає важливість дарування, щедрості, обміну. Але коли цей образ втрачає сенс, ви бачите Санта-Клауса, який асоціюється зі споживництвом, бажанням володіти, купувати, купувати і купувати ще, тоді ви повинні переоцінити його, надавши йому новий сенс", - відзначив Паоліно.

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.