Італія оновила максимум заражень коронавірусом: майже 190 тисяч за добу

Четвер, 6 січня 2022, 12:04

Італія, населення якої складає близько 60 млн, вперше за час епідемії повідомила про майже 190 тисяч нових заражень коронавірусом за добу.

Як повідомляє ANSA, такі дані МОЗ опублікувало у середу 5 січня, пише "Європейська правда".

За підсумками доби зареєстрували 189 109 нових заражень та 231 смерть серед коронахворих. У вівторок повідомлялося про близько 171 тисячу нових випадків.

Частка позитивних тестів серед усіх зроблених зросла до понад 17%.

Кількість пацієнтів у палатах інтенсивної терапії зросла на 36, до 1428 осіб, а загалом госпіталізованих - на 450. Всього у лікарнях перебувають понад 13 тисяч коронахворих.

Всього в Італії на даний час хворіють на Covid-19 понад 1,2 млн жителів.

З 10 січня в Італії набуде чинності масштабне посилення обмежень для громадян, які не щеплені від коронавірусу. З цього дня і до 31 березня допуск у більшість закладів буде можливий тільки для тих, хто отримав повний курс щеплення або нещодавно перехворів. Така вимога поширюється у тому числі на розміщення у готелях, допуску у метро, потяги та на авіарейси, гірськолижні підйомники, легальної участі у святкуваннях, як весілля.

Нагадаємо, Франція 5 січня стала першою країною Європи, що зареєструвала понад 300 тисяч заражень за добу. У Британії добовий показник днями також перетнув позначку у 200 тисяч. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: