Роттердам демонтує історичний міст заради супер'яхти засновника Amazon

фото
Четвер, 3 лютого 2022, 20:01

Влада Роттердама підтвердила, що демонтує історичний міст, щоб через нього могла пройти супер'яхта, побудована для засновника Amazon Джеффа Безоса.

Про це пише BBC, повідомляє "Європейська правда".

Розкішна яхта будується нідерландською фірмою Oceanco. Судно має довжину 127 м і дуже високе, щоб пройти через міст Конінгсхейвен.

 
Міст Конінгсхейвен веде свою історію з 1877 року

Представник мера підтвердив журналістам цей план, а Безос має сплатити рахунок через Oceanco. За даними Boat International, яхта, відома як Y721, стане найбільшою у світі свого роду.

У вівторок у нідерландських ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що середню частину мосту, відомого також як Де Хеф, буде тимчасово демонтовано.

Цей крок викликає суперечки, тому що сталевий міст має довгу історію і тепер є національною пам'яткою. Раніше він пройшов капітальний ремонт, в результаті якого він не працював з 2014 до 2017 року, і тоді офіційні особи заявили, що його більше не демонтуватимуть.

 
Супер'яхта Y721

Влада пообіцяла, що міст буде відновлено у його нинішньому вигляді. "Це єдиний шлях до моря", - додав представник мера.

Керівник проекту місцевої влади Роттердама Марсель Вальравенс сказав, що було б недоцільно завершувати будівництво яхти в іншому місці.

Він зазначив, що проект "дуже важливий" з економічного погляду і послався на репутацію Роттердама як "морської столиці Європи". "Суднобудування та діяльність у цьому секторі є важливою опорою муніципалітету", - сказав він.

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: