Туреччина запрошує до себе російських олігархів, що потрапили під санкції ЄС та США

Субота, 26 березня 2022, 19:24

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що російські олігархи, які зараз намагаються врятувати майно, арештоване через санкції у державах ЄС, можуть продовжити діяльність у Туреччині.

Про це він заявив, відповідаючи на запитання американського каналу SNBC на Дохійському форумі (у Катарі).

"Ми запроваджуємо ті санкції, які схвалила ООН (нинішні санкції проти РФ такими не є - ЄП). Тож якщо хтось з росіян хоче приїхати до Туреччини, він може приїхати до Туреччини, не проблема... Я якщо хтось з олігархів хоче робити бізнес у Туреччині, і якщо цей бізнес легальний та не суперечить міжнародному праву – то я це розгляну (надання права на ведення бізнесу такому громадянину РФ)", - заявив Чавушоглу.

Таке запитання до Чавушоглу виникло на фоні того, що у до Туреччини припливли дві суперяхти Романа Абрамовича, які олігарх встиг вивести з європейських портів. Одна з них втекла у Бодрум, де її блокували юні українські яхтсмени

Туреччина не бачить жодних перепон для перебазування до її портів яхт олігархів, на кшталт, Абрамовича, вартість двох яхт якого оцінюється в $1,2 млрд.

Як повідомлялося, УП знайшла в Європі яхти російських олігархів. Яхти Абрамовича тоді перебували у Іспанії та у французькій юрисдикції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: